Banden moeten je regelmatig controleren. Ze zijn namelijk heel belangrijk voor je veiligheid en kwaliteit van rijden. Hoe beter de banden, hoe comfortabel jij rijdt. Ook is het belangrijk om winter- en zomerbanden op tijd te wisselen. Daarom bieden wij bandenservice aan.

Banden wisselen

Als het weer verandert, dan is het ook tijd om je banden te wisselen. De zomerbanden inwisselen voor winterbanden of andersom. Door op tijd te wisselen zorg je ervoor dat je autobanden veilig en betrouwbaar blijven. Ook hebben we een bandenhotel. We kunnen je andere set autobanden in onze opslag bewaren. Zo worden ze goed bewaard en heb jij geen onnodige ruimte in beslag genomen. Banden wisselen doen wij al vanaf €30,-!

Auto uitlijnen en balanceren

We noemen het ‘auto uitlijnen’, maar eigenlijk lijnen we je wielen uit. Het houdt in dat we je banden worden afgesteld in een exact recht spoor. Als banden scheef zijn uitgelijnd, kan dit zorgen voor extra slijtage. Ook kan het zorgen voor problemen tijdens het sturen. Het sturen kan dan zwaar of juist licht worden. Soms maken enkele millimeters scheef uitlijnen al het verschil.

Ook kunnen we banden balanceren. Het gewicht wordt dan weer gelijk verdeeld over de banden. Daardoor rijdt je auto weer rustiger. Als het niet in balans is, dan gaat je stuur of stoel vaak trillen. Wij helpen je hier graag mee.

Bandenmontage

Zijn jouw banden versleten en ben je toe aan nieuwe? Dan kunnen wij nieuwe banden op jouw auto monteren. We hebben verschillende banden waar je uit kunt kiezen. We helpen je graag bij het kiezen van een nieuwe set autobanden. Het monteren van nieuwe banden duurt niet zo lang, dat regelen we snel voor je. Dan heb je snel je auto weer terug!

Bandenspanning

Alle banden verliezen op een gegeven moment de spanning. Of het nou zomer-, winter of all-season banden zijn. Als er niet genoeg spanning op je banden zit, is je remweg niet optimaal. Dit kan zorgen voor onveilige situaties. Het is dus belangrijk om je bandenspanning in de gaten te houden. Mocht deze niet goed zijn of wil je dit laten checken? Rijd dan gewoon even langs, dan regelen we dit voor je!