De tijd gaat ontzettend snel. Voordat je het weet ligt er een brief op je mat van de RDW en is het alweer tijd voor je jaarlijkse Algemene Periodieke Keuring (APK). Tijd om je auto te laten nakijken om te checken of deze voldoet aan de veiligheids- en milieueisen!

Wat is een APK?

Een APK is een jaarlijkse check van jouw auto. Er wordt dan gekeken of de auto nog voldoet aan de wettelijke eisen rondom veiligheid en milieu. We kijken dan bijvoorbeeld naar de verlichting of remmen van de auto. Werkt alles nog goed? Zijn de banden niet te versleten? Na de keuring wordt de auto goedgekeurd of afgekeurd. Als de auto wordt afgekeurd, bespreken we met jou wat de stappen zijn zodat de auto wel wordt goedgekeurd.

Hoe vaak moet je een APK laten doen?

Een APK-keuring verschilt per type auto. Nieuwe benzineauto’s moeten voor het eerst worden gekeurd na vier jaar. Daarna moeten deze om de twee jaar worden gekeurd. Als de benzineauto ouder is dan acht jaar, moet deze elk jaar worden nagekeken. Dieselauto’s moeten voor het eerst worden gekeurd na drie jaar. Daarna moeten deze elk jaar worden gekeurd.

Voordelen van APK bij Albert Kip

Altijd gratis vervangend vervoer

Zo kan je altijd de weg op!

Wij regelen contact met jouw verzekering

Als jouw verzekering bij ons is aangesloten, regelen wij het contact hiermee. Geen gedoe voor jou.

Kleine reparaties op locatie

Handig voor jou en voor ons.

Gehele schadeafhandeling door ons

Dit nemen we graag van je over.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Gegarandeerd het beste voor jou.

Erkend duurzaam bedrijf

Je neemt diensten af bij een erkend duurzaam bedrijf.

Hoe weet ik dat het tijd is voor een APK?

De RDW stuurt jou 6 weken voor de vervaldatum van de APK een herinneringsbrief. Deze kan per post komen, maar ook via de mail (in jouw Berichtenbox). Je blijft zelf verantwoordelijk voor het keuren van de auto. Als je de vervaldatum wil opzoeken, dan kan dat hier. Om het je makkelijker te maken, kunnen wij ook een herinnering sturen per mail. Dan kan je gelijk een afspraak inplannen. Zonder gedoe.

Wat kost een APK?

Een APK is gelukkig niet zo duur. De wettelijke keuring kost bij ons €XX,-. Dit bedrag is inclusief milieumeting en afmeldkosten. Eventuele reparaties zitten niet in dit bedrag. Mocht jouw auto reparaties nodig hebben, stemmen we dit altijd eerst met jou af. We voeren deze nooit zonder overleg uit. Zo sta je niet voor onverwachte kosten.